mk

en

sq

 

Датум: 11/12/2017

Време: 05:09:42

За ФУЛМ | Другите за нас

Добитна комбинација: ФУЛМ- work & travel-практична работа

Како и повеќето студенти, така и јас посакав да одам во Америка, преку програмата - Work & Travel. Ми беа потребни пари, па почнав да барам опции за студентски кредит, за да можам сама да се финансирам како студент, и по завршувањето на програмата, за да се вратам во Македонија и да го затворам кредитот.

Пријателка на моите родители , ми ја предложи Штедилница ФУЛМ, многу задоволна од нивните финансиски услуги и понуди.

Кога отидов во една од филијалите на ФУЛМ, наидов на многу љубезен и високо едуциран персонал, спремен да одговори на сите мои прашања поврзани со кредитот, како да аплицирам за кредитот, кои ми се најдобри опции и кои се начините да го отплаќам.

Веднаш сфатив дека тоа е она што го барам и дека како студент, за мене ова се одлични услови: Нема да им бидам на терет на моите родители- тие нема да имаат никаква обврска. Сама ке го подигнам кредитот, сама ке го затворам кога ќе се вратам.

Искуството од програмата Work & Travel. во САД , реализирано со студентскиот кредит од Штедилница ФУЛМ, беше вистинската добитна комбинација. Поминав прекрасни 4 месеци во работа и патување низ Америка. Кога се вратив во Скопје, имав прекрасно чуство на исполнетост и самодоверба, бидејки целото патување успеав сама да го реализирам. Сама аплицирав, сама се финансирав, сама го затворив кредитот.

Кога се појавив во Штедилница ФУЛМ, за да го затворам кредитот, во пријателски и опуштен разговор со вработените во ФУЛМ раскажувајќи им како го поминав летото во Америка, им спомнав дека моите студии се при крај и дека барам можност за практична работа. Тие ми посочија дека треба да доставам барање за практична настава и CV на е-маил на Штедилницата. Аплицирав и по некое време ме повикаа. 3 месеци имав можност да работам, заедно со истиот услужлив персонал , секогаш спремни да помогнат, на двете страни на шалтерот- како на клиентите, така и на практикантите, да го надополнат моето знаење , да ме обучат на најдобар можен начин и да ме подготват за она што ме очекува во иднина.

...и не се плашам за идните чекори...знам каде ќе се обратам....
...во ФУЛМ има кредити за вработување, за вработени,...
... за ćе што ќе ми затреба...

ВИ БЛАГОДАРАМ ЗА СЕ ФУЛМ

Ана Костовска

 

Штедилница ФУЛМ е различна затоа што

“…со нашите пари ни се овозможува безбедно штедење и градење на сигурен столб за кредитирање со поволни услови

       Љубиша Трајковски, член од филијала ЈСП, Скопје

 

 

работи во интересот и за доброто на целата наша заедница.

Нејзиниот раст придонесува во развојот и општиот просперитет на нашата заедница

       Антонио Кацарски, член од Централа, Скопје

 

 

“… ми помогна во моментот кога ми беше тешко и затоа ќе и останам верна

        Гордана Белевска Мустафа, член од филијала Тиквешија, Кавадарци

 

нуди поволни услови за штедење и кредитирање и професионален однос од страна на вработените

                Ѓорги Велјановски, член од филијала Битола, Битола

 

 

 

 

Кредитен калкулатор

Калкулатор за штедење

Анкети

ШТЕДИЛНИЦА ФУЛМ info@fulm.com.mk

Ажурирано на 04/12/2017