mk

en

sq

 

Датум: 25/11/2017

Време: 12:10:56

Биди инспирација! Раскажи ја својата приказна...

Миливоје Дубовина

  Да бидеш значи дека постоиш. За да постоиш потребна е инспирација , водилка ,цел во животот. Целта  е таа која не одсликува за тоа зошто постоиме,за  тоа што го работиме. Тоа што не инспирира е тоа што ни дава нов ден ,нова надеж,нови достигнувања за ново и подобро утре.
Како дете кое се учи да оди и секој негов чекор е среќа ,достигнување и успех, со помош на подадена рака.Вие како старател подадовте рака на многумина.
Да бидеш  е исто како секое ново утро ,нов ден. Се будиш, стануваш размислуваш нова идеја,нов концепт ново достигнување. Со првиот сопствен поглед во огледало,  се гледаш себеси,сонлив, но во себе осекаш нова инспирација .Ти што постоиш,што грабиш напред  и размислуваш како. Како да бидеш ти тој лик кој ќе пронајде начин да си помогне сам на себе, некако за да успее,да помогне на некој друг, сам себеси  се надоградиш наогаш начин, идеја, успеваш  и се осекаш исполнет, и  поради тоа среќен.
Како да започнеш нешто ново нов проект ново дело. Вие , Јас ..
Тој, не створил сите нас, на некој начин не споил. Доказ за спојот е самото дело без разлика дали е напишано и дадено, како ваша можност или јас како уметник ,кој со ваша помош сум го преточил како слика за сите вие да се помолите и кажете ваша желба,ваша мака,ваш неуспех ,со верба во самите себе како да успеете уште повеќе.Да се помолиме  јас и сите вие да успеваме во нашите инспирации за да бидеме уште подобри,поголеми,попродуктивни.
Вашиот понуден начин.Вашата можност за кредит.Вашиот концепт на исплата, отплата, се мојата шанса,мојата инспирација можност  да ги  пренесам на дело , моите визии,  мојата дарба. 
Тоа беше мојата цел, мојот сон да го пренесувам божјиот лик насекаде низ светот со ваша помош.Вашата можност ,помош на финанскиски план.За мене преведено во технички материјал за работа.Но одиме напред ,со инспирација,моето домашно собно ателје,го претворам во изложба, потоа во јавно ателје/антикварница.
Бидете тоа што сте .Продолжете напред , најдете нај поволни начини и бидете единствени во тоа што го работите.Нашите  успеси се успеси за сите нас во нашите области.Верувајте и бидете исполнети, инспирирани.Сакајте се и бидете сакани.
Со почит до  Штедилница ФУЛМ

                Од мене:  Миливоје Дубовина

    

Напомена: Текстот е личен исказ и не подлежи на лекторирање

Кредитен калкулатор

Калкулатор за штедење

Анкети

ШТЕДИЛНИЦА ФУЛМ info@fulm.com.mk

Ажурирано на 15/11/2017