Miq, si është përgatitja për dimrin?
Kolegët tanë nga dega në Strumica ndajnë me ju këtë super recetë për përgatitjen e Ajvarit
Përbërësit e nevojshëm:
30 kg. Speca të kuq për ajvar
30 patëllxhanë
3 litra vaj
Kripë për shije, rreth 200 gr.
Erëza për shije, 5-6 speca djegës
Përgatitja:
Specat dhe patëllxhanët lahen mirë, piqen,qërohen dhe vendosen në një sitë që të kullojë uji mirë. Pastaj bluajeni me një mulli dhe vendoseni në një tigan për t’u skuqur. Ngadalë shtoni 3 litra vaj, kripë dhe speca djegës gradualisht.Përzieni vazhdimisht, derisa përbërësit të kombinohen dhe të skuqen mirë. Koha e kërkuar për skuqje është rreth 3 orë. Më pas ato mbushen në kavanoza, mbyllen dhe pastrohen me vakum në furrë në 100 gradë. Kështu që ajvari është gati për të ngrënë tani dhe në dimër.
Oreks të këndshëm.